Η μαγεία της "κοινότητας"

και ως κοινότητα εννοώ τις κοινές ιδέες που έχουν διάφοροι άνθρωποι ανά τον κόσμο και μέσω του Internet μπορεί να δημιουργηθεί κοινότητα.

Όλα αυτά με αφορμή tο παιχνίδι Αssassin's Creed Brotherhood της οποίας σειράς λατρεύω και θεώρησα σκόπιμο να αποκτήσω το υπέρτατο βραβείο, το Πλατινένιο.

Για όσους δεν γνωρίζουν, οι εταιρίες που αναπτύσσουν τα παιχνίδια έχουν ορίσει ένα σύστημα βραβείων, Achievemnts στο Xbox360, Trophies στο PS3.

Επειδή εγώ παίζω σε PS3 κυνηγούσα τα τρόπαια για αυτό το παιχνίδι... τρόπαια που μόνο εύκολα δεν είναι. Τέλος πάντως αυτά που αφορούσαν το μέρος της Offline περιπέτειας τα πήρα όλα, αλλά αυτά που αφορούν την Online δικτύωση ήταν κάτι παραπάνω από ακατόρθωτα να αποκτηθούν.

Εκεί λοιπόν ήταν που ψάχτηκα, διότι όπως είπαμε ήθελα διακαώς αυτό το Υπέρτατο τρόπαιο το πλατινένιο. Έψαξα και βρήκα παιδιά που μοιράζονταν την ίδια ανησυχία με μένα, όλοι θέλανε τα τρόπαια αλλά δεν μπορούσαν φυσιολογικά μόνοι τους. Βρεθήκαμε, ανταλλάξαμε PSN ID's και γίναμε "φίλοι". Ιδού ένα screen grab που με συγκλόνισε...

Παιδιά κυριολεκτικά από όλον τον κόσμο, συνενοούμασταν μέσω της κοινής παγκόσμιας γλώσσας, (να και κάτι καλό που έχει η παγκοσμιοποίηση) ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας αλλά να περάσουμε καλά όσο διαρκεί αυτό.

Έτσι λοιπόν σε μία περίοδο μίας εβδομάδας είχα να κάνω, με διαφορετικές αντιλήψεις, έναν συγκλονιστικό σεισμό που χτύπησε τον φίλο Witty στην Νέα Ζηλανδία, ιδιόρρυθμους καναδούς (Ikkarus δεν φαίνεται στο Chat) και άλλα περίεργα και όμορφα πράγματα, αλλά κυρίως τις Time Zones...

Ήμασταν καμιά δεκαπενταριά άτομα και έπρεπε να βρεθούμε ταυτόχρονα Online, αλλά ο καθένας είχε την δική του Time Zone. έφτασε λοιπόν η στιγμή στη ζωή μου που τα GMT +/- έδιναν και έπαιρναν σε καθημερινή βάση.

Ο στόχος επετεύχθη, ήταν μία ωραία περιπέτεια, και ποιος ξέρει, ίσως η ομάδα ανάπτυξης έκανε επίτηδες τόσο δύσκολα τα τρόπαια να δει εάν είμαστε σε θέση να μπορέσουμε να αναζητήσουμε άτομα με όμοιους σκοπούς, ιδέες και στόχους.

Και αυτή η διαπίστωση είναι που με κάνει να χαμογελώ για το μέλλον και το μεγαλείο της ανθρώπινης φύσης.

Ποιος είπε πως τα video games είναι χάσιμο χρόνου;

Nothing is true, Everything is Permitted, μέρα με τη μέρα αποκτά όλο και πιο συγκεκριμένη έννοια!!

Σχόλια

  1. Όσο και καλό να είναι ένα single mode offline, αυτά είναι στην τελική που μένουν ως οι καλύτερες εμπειρίες. Το να παίζεις μαζί με άλλους και να καταφέρνεις (ή και όχι) κάτι έτσι στο παιχνίδι. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου