Okamiden

To DS sequel του okami το οποίο είχε κυκλοφορήσει για PS2 και Wii.

Το πρώτο παιχνίδι με είχε συνεπάρει, η παραδοσιακή γιαπωνεζίλα ήταν καταλύτης για μένα. Αν και ήταν από τα λεγόμενα Underrated παιχνίδια δε μου είχε διαφύγει της προσοχής μου. Λίγα χρόνια μετά και η συνέχεια έμελλε να είναι στο DS.

Λογικό είναι όταν κανείς πολλαπλά τεχνολογικά βήματα πίσω για ένα νεότερο παιχνίδι να αισθάνεσαι άβολα, όμως όταν έχει τόση ιδιότροπη τεχνοτροπία μπορείς να συγχωρέσεις τα πισωγυρίσματα.

Το Οκάμιντεν δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τον μεγάλο του αδερφό. ήταν άθλος αυτό που κατάφερε η Capcom. Αλλά η ανάρτηση δεν υπάρχει για να εξυμνήσει το πόσο καλό (ή όχι) είναι το παιχνίδι αυτό, αλλά το πόσο διήρκεσε.
Ναι! όχι δεν είναι αστείο!!
Μου πήρε 21 ώρες και 21 λεπτά να το τερματίσω. Κυριολεκτικά το ξεκίνησα το 2011 και το τελείωσα το 2012! Πρώτη φορά ένα φορητό παιχνίδι με κράτησε τόσο πολύ και δεν λέγετε Pokemon!
Και να φανταστεί κανείς ότι ασχολήθηκα περίπου 40% με τα Side Quests, σίγουρα για το 100% θα προστεθούν άλλες 2 ή 3 ώρες! Είναι... τραγικό μπορώ να πω.!

Ναι ξέρω, εδώ γκρινιάζουμε ότι τα περισσότερα παιχνίδια ενώ τα χρυσοπληρώνουμε μας δίνουν όλο και λιγότερο Game Time, αλλά σε αυτή την περίπτωση για να γίνει έπος 20 ωρών δύστυχος... κούρασε αρκετά.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η Capcom προσέλαβε τον αντίστοιχο Ιάπωνα Φώσκολο διότι το σενάριο είναι ένα πραγματικό όργιο. Εννοείτε πρέπει να έχεις τερματίσει τον πρώτο τίτλο για να καταλάβεις τι συμβαίνει εδώ.

Πανέμορφη εικόνα τερματισμού.
Όταν όλα έχουν ειπωθεί, χαίρομαι που τελείωσε, σα να έφυγε ένα βάρος από μέσα μου. Δεν καταφέρνει να φτάσει τον προκάτοχο βέβαια αλλά προσφέρει το κάτι της του. Ζήτω η Αγνή Γιαπωνεζίλα!

Σχόλια

  1. Οι ώρες ακούγονται ικανοποιητικές και αν το παιχνίδι συνεχίζει στον δρόμο που ξεκίνησε ο προκάτοχός του τότε έχουμε μια πολύ καλή συνταγή :)

    Δυστυχώς λίγοι εκτίμησαν το πρώτο και μάλλον για αυτό και η capcom το κυκλοφόρησε σε λίγα κομμάτια. Είδα και έπαθα να το βρω και τελικά από Αμερική. Αλλά για αυτό είχα το celestial brush δώρο! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου