Το έκτο κινητό


Η οποία νέα αγορά άργησε αλλά άργησε με ριζικές και ριζοσπαστικές αποφάσεις. Το νέο “κινητό” έπρεπε να ξεπερνά σε τομείς όλα τα προηγούμενα και να είναι πραγματικά διαφορετικό και συνάμα πρωτοποριακό.

2009 και μετεστράτευση στο στρατόπεδο της Sony Ericsson!!!
Sony Ericsson Xperia X1, 2o κινητό με οθόνη αφής 1ο κινητό άλλης εταιρίας 1ο κινητό Slide Up.

Για χρόνια η παντοκρατορία της Nokia έλαβε (και έπρεπε να λάβει) τέλος, Αυτή τη φορά βυθίστικα σε βαθιά και άπατα νερά, Εντυπωσιακό Design, Full Qwerty keyboard, Λειτουργικό Windows Mobile, GPS και και και, τα features δεν έχουν τελειωμό και το πανηγύρι τώρα αρχίζει!! Μέχρι που έπρεπε να φύγει για service και αυτό και μετά από δύο μήνες να μου γίνει αντικατάσταση συσκευής… Όσο γαμάτη είναι η συσκευή άλλο τόσο buggy είναι, ένα μάθημα που έπρεπε να είχα μάθει με το N 93, αλλά φευ.

1,5 μήνα service και... αλλαγή συσκευής!! με ένα πρόβλημα που μου εμφάνισε (μόλις έκανα slide στην αρχή δε δούλευε η οθόνη αφής και μετέπειτα κράσαρε (black screen)) επικαλέστηκα εγγύηση και ιδού του θαύματος, η Wind και η S/E μου αλλάξανε τη συσκευή... με μία ακριβώς ίδια Silver X1, UK rom 1ης γενιάς...
Ήταν η πρώτη φορά που ασχολήθηκα τόσο πολύ με το να «πειράξω» μία συσκευή με τρόπους που δεν αφορούν και δεν προορίζονται για τον μέσο χρήστη. Από Windows Mobile Rom Cooking έως να τρέξει Android για να σπάσω – λέγε με νόμιμο Jailbreak - το PlayStation 3.

Η συσκευή βρισκότανε στα δυσθεώρητα επίπεδα των 600 ευρώ, αλλά λόγω του ότι ήθελα να κάνω σύνδεση πάγιου βρήκα μια προσφορά στη Wind στα 300 ευρώ.!

Θαυμάσια συσκευή όταν ακόμα το Android δεν είχε πάρει τα πάνω του και μεσουρανούσαν μόνο ios συσκευές.

Σχόλια