Όταν το παιχνίδι ξεφεύγει από την κονσόλα...

Χτές κυκλοφόρησε ένα πακέτο επέκτασης του Assassin's Creed Brotherhood, και όπως ήταν αναμενόμενο, κατέθεσα τον οβολό μου δια την πραγμάτωση ψηφιακής συναλλαγής.


Αν και μικρή, η ιστορία της εξαφάνισης του Λεονάρντο Ντα Βίντσι κάθε άλλο παρά βαρετή ήταν. Αφού κοντολογίς τον έσωσα ο Λεονάρντο μας εξιστορεί αρκετά αρχαιοελληνικά και καταλήγουμε σε μία κατακόμβη - ναό του Πυθαγόρα στην καρδιά της Ρώμης.


Στο τέλος του ναού εμφανίζονται κάτι (ακαταλαβίστικα για την εποχή) αλληλουχίες αριθμών και γραμμάτων...


43 39 19 Ν, 75 27 42 W

Δηλαδή Συντεταγμένες!!





+43° 39' 19.00", -75° 27' 42.00"

Και σα να μην έφτανε αυτό λίγα δευτερόλεπτα μετά που ολοκληρώνετε η ιστορία πετάγεται το τρόπαιο: "GPS" τυχαίο; δε νομίζω!

Άρα τι πιο απλό απο το να αφήσω το παιχνίδι, να ανοίξω τον υπολογιστή και ν ψάξω για τις συντεταγμένες..

Google Maps:
Μας δείχνει μία τρύπα στη μέση ενός πυκνού δάσους κοντά στο Τορίνο (?!) της Νέας Υόρκης!!

Για τους μη φίλους το Assassin's Creed II & AC Brotherhood έχουν ως έδρα την Ιταλία. Άρα μου έκανε ένα κλικ το τορίνο της αμερικής, δεύτερο κλικ είναι το προφανές... μα τρύπα; πολύ περίεργο, και δεν υπάρχει κάτι σχετικό εαν το googlάρεις. Παρόλα αυτά επειδή είναι πολύ σκοτεινό αποφάσισα να το κοιτάξω και στα Bing Maps...
Όπου εδώ μας κάνει κάτι σαν λίμνη. με τα νέα δεδομένα, και πάλι δίχως να υπάρχει κάτι αποφασιστικό, ανακάλυψα πως ίσως να πρόκειται για τις γνωστές καταβόθρες, κάτι τρύπες που ανοίγουν στη μέση του πουθενά (ενίοτε και σε πόλεις) βάθους δεκάδων, ίσως και εκατοντάδων μέτρων, αλλά αυτό που μου έκανε το μεγαλύτερο κλικ είναι πως αυτή η καταβόθρα ανάλογα την εποχή γεμίζει με νερό.

Όπως και να έχει ήταν συγκλονιστική αυτή η ανακάλυψη, είτε πρόκειται για 2ο πακέτο επέκτασης στο ACB είτε για Hint του 3ου επεισοδίου, μένει να το δούμε στην Ε3 το καλοκαίρι.

μέχρι τότε, nothing is true, everything is permitted.

Σχόλια

  1. Κάτι τέτοια είναι μου μου αρέσουν τρελά μέσα σε ένα παιχνίδι! Μπράβο στην Ubisoft! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου