Rayman Origins και... Σεξισμός much?

Εσείς θα το κρίνετε αυτό:










Σχόλια

  1. χμ. Έχω μερικές αμφιβολίες.

    Πρώτα απ' όλα, ναι συμφωνώ οτι είναι ντυμένες ελαφρώς... ελλειπώς και οτι το σύνδρομο της "νεανίδας σε κίνδυνο" εμφανίζεται σε όλες τις chase stages.

    ΑΛΛΑ

    Πρώτα απ' όλα ας δούμε τον σχεδιασμό τους: Δεν είναι οι sexy τύπισσες με το λεπτό κορμί. Είναι όλες ζουμπουρλούδες με μεγάλη περιφέρεια, λεπτή μέση, μικρούς ώμους και χοντρά μπούτια. Είναι πολύ περισσότερο κοντά σε μια average γυναίκα απ' ότι ένα λιπόβαρο μοντέλο. Αυτό είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ βήμα για την προβολή του γυναικείου στοιχείου όπως είναι στην πραγματικότητα και όχι ως ένα 'shopped νηστικό μοντέλο, ακόμα και σε μορφή καρτούν.

    Δεύτερον, το σύνδρομο "νεανίδα σε κίνδυνο" που λέγαμε; Το Rayman Origins βασίζεται ελάχιστα σε αυτό. Πρώτα απ' όλα υπάρχουν δύο γεγονότα που το διαφοροποιούν απο άλλα παιχνίδια με αυτό τον τρόπο εξιστόρισης: Ο Rayman (και οι φίλοι του) δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΚΙΝΗΤΡΟ για να τις σώσουν και δεν αποβλέπουν σε "γάμο" ή έστω ένα φιλί. Τις σώζουν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού για να τους βοηθήσουν να σώσουν τα Εlectoons με τις δυνάμεις που τους δίνουν. Δεν τις σώζουν γιατί είναι μόνο "κοπελίτσες που θέλουν σώσιμο" αλλά το κλειδί που θα τους βοηθήσει να σώσουν το Glade of Dreams. Κοινώς το παιχνίδι δίνει μεν σε μορφή damsel in distress αυτές τις νεαρές, αλλά δεν είναι ο αυτοσκοπός - είναι το μέσο. Τις σώζεις γιατί έχεις ωφέλη απο αυτό που αντιπροσωπεύουν (είναι νομίζω κάτι σαν μικρές θεές που σου δίνουν τις δυνάμεις; κάτι τέτοιο) και όχι γιατί απλά τις έκλεψε κάποιος.

    Αμέσως μετά τις πίστες που εμφανίζονται, το παιχνίδι τις χρησιμοποιεί ελάχιστα.

    Νομίζω λοιπόν οτι πέρα απο το γεγονός του οπτικού σεξισμού (που υπάρχει) η Ubi έκανε καλή δουλειά στο να κρατήσει το σεξιστικό στοιχείο εναντίων των γυναικών στο καθαρά επιφανειακό (και χιουμοριστικό ώς ένα σημείο) επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου