Το PlayStation Plus προσδίδει αξία σε ένα ταλαιπωρημένο σύστημα.

Όταν πρωτολανσαρίστηκε με άφησε αδιάφορο, έως και αρνητικό, όταν όμως μετά από περίπου ένα χρόνο ανανεώθηκε, με κέρδισε, με πολλές φορές λιγότερο από 50 ευρώ τον χρόνο παίρνεις εξτρά υπηρεσίες αλλά κυριότερα 5 παιχνίδια ως Leasing τον μήνα σε δύο συσκευές.

Και ενώ στο PS3 δεν είχα ιδιαίτερο θέμα με πληθώρα τίτλων, το PS+ μου δίνει την ευκαιρία να παίζω και να κερδίζω τρόπαια από παιχνίδια που δεν θα έριχνα δεύτερη ματιά. Πολλές φορές βέβαια υπάρχουν παιχνίδια διαμάντια και άλλες φορές απλά μερικά για να ροκανίσεις λίγο από τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο.

Στο PlayStation Vita όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, εκεί δε βρίσκω τίτλους που να μου κινούν το ενδιαφέρον, ή αν θα βρω είναι ακριβοί. Το PS+ λοιπόν δίνει ζωή σε αυτό το σύστημα.

Τρανό παράδειγμα η σειρά Ninja Gaiden, αισθητική και στυλ που με βρίσκουν αρεστό, αλλά ποτέ δε θα αγόραζα. 
Το αποτέλεσμα; Easy mode, κόλλημα και απόλαυση ενός ωραίου και διαφορετικού παιχνιδιού σε ένα σύστημα που τα "κανονικά" αγορασμένα παιχνίδια είναι μόλις 2.5. Το πρόβλημά μου είναι πως έχω ένα 3DS και εκεί αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα, δε βρίσκω παιχνίδια που να καίγομαι να παίξω, και εάν βρω είναι πολύ ακριβά. Όμως η Nintendo ούτε έχει ούτε και πρόκειται να υποστηρίξει παρόμοια υπηρεσία, οπότε αν και έχω "κάψα" να ασχοληθώ με το 3DS αυτό θα πρέπει να περιμένει έως ότου πέσω τυχαία σε προσφορές.

Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που απωθούν από την Nintendo, την εταιρία που με μεγάλωσε με Mario, Zelda και Pokemon, νομίζει πως βρισκόμαστε ακόμα σε μία εποχή τέλος '90 ~ αρχές 2000. Ε λοιπόν όχι, όταν δε χαϊδεύεις τα αυτιά του φτωχού πλην τίμιου 30άρη που μεγάλωσε με εσένα τότε και αυτός θα αλλάξει προτεραιότητες.
Το Vita ξέρουμε πως δε πουλάει και η Sony προσπαθεί. Απεναντίας το 3DS τα πάει άριστα. Στο διαταύτα όμως 10 και πλέων ώρες λοιπόν μου πήρε (στο Easy) να τελειώσω και να απολαύσω το Ninja Gaiden στο Vita, μάζεψα και μερικά τρόπαια σαν Bonus, δούλεψε το Vita έναντι στον ανταγωνισμό που παραμένει μισοφορτισμένος στο συρτάρι. Sony Wins.

Y.Γ. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η ίδια συνδρομή καλύπτει αυτόματα και το PS4 που στο λανσάρισμα θα έχει και αυτό ένα παιχνίδι το μήνα ως Leasing. Ξανά, λιγότερο από 50 ευρώ τον χρόνο, 6 παιχνίδια, 3 συστήματα!

Σχόλια

  1. Δυστυχώς μόνο ένα σύστημα όπου ήδη τα παιχνίδια έχουν ψιλό μαζευτεί οπότε δεν με συμφέρει ακόμη. Αλλά το αργότερο με το PS4 ηξέρω εγώ αν κάτι γίνει και πάρω vita... Όπου όμως για την ώρα δεν βλέπω το παιχνίδι που να δικαιολογεί την αγορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου