Επόμενη φορητή πλατφόρμα PlayStation

Παλιότερα έγραφα άρθρα για την VideoGaming βιομηχανία, ώρα να γράψω ακόμη ένα...

PlayStation, Η Gaming Πλατφόρμα που έχει κλείσει από τον προηγούμενο μήνα 15 έτη επιτυχημένης πορείας, με την απαρχή του πρώτου οικιακού συστήματος PlayStation η Sony παρέδωσε μαθήματα marketing και χειρισμού στην πάλαι ποτέ παντοκράτορα του χώρου Nintendo.

H Πλατφόρμα πέρασε από 3 γενιές ως οικιακή κονσόλα και μία ως φορητή. Long Story Short ήρθε η στιγμή που η πρώτη φορητή γενιά θα παραδώσει τα σκήπτρα στην επόμενη, αλλά το τοπίο είναι πολύ περίεργο... Ας εντρυφήσουμε.

Για πρόλογο να αναφέρω πως σε αυτή τη βιομηχανία όπου υπάρχει καπνός, 99,9% υπάρχει και φωτιά από πίσω, ο λόγος για τον περασμένο Αύγουστο που βούιξε όλο το Internet για τον διάδοχο του PSP ότι θα ήταν πλέων ένα αμάλγαμα φορητής κονσόλας PSP με κινητό τηλέφωνο Sony Ericsson, πράγμα που ένα χρόνο πριν ούτε καν συζήτηση δεν μπορούσε να γίνει καθ'ότι αν και οι εταιρίες έχουν το πρόθεμα Sony μπροστά κάθε άλλο παρά οι ίδιες είναι. πόσο μάλλον να συνεργαστούν να βγάλουν ένα κοινό προϊόν έξω στην αγορά.

Παρ'όλα αυτά οι φήμες οργίαζαν για ένα PSP Phone, το οποίο αντί για το λειτουργικό XMB θα έφερε Android και μάλιστα την 3.0ver. (τρέχουσα είναι η 2,2), σχήμα τύπου PSP Go, Touch panel, 1Ghz Snapdragon επεξεργαστή οθόνη μεταξύ 3.7" και 4.1" ίντσες. όλα αυτά μπορείτε να τα δείτε εδώ.
Αυτό είναι το Mockup, στην ουσία το κάτω μέρος του PSP Go κολλημένο με ένα Android τηλέφωνο.


Και αυτά τον περασμένο Αύγουστο. δύο μήνες μετά δηλαδή αυτό τον μήνα, φήμες (αμάν αυτή η λέξη) θέλουν το PSP Phone να είναι... φήμες και αναφέρουν μεγαλύτερη HD οθόνη, διπλούς αναλογικούς μοχλούς (δίσκους), μεγαλύτερο μέγεθος και υπερτροφοδοτουμενο από Cutting Edge τεχνολογία. Αυτά εδώ.

Και φτάνουμε σήμερα όπου οι αυγουστιάτικες φήμες ήρθαν σαν βόμβα να ταράξουν την Gaming σκηνή. Το Gizmondo (ναι αυτό που αποκάλυψε πρώτο το iPhone 4) καθώς φαίνεται αποκαλύπτει σήμερα το PS Phone (προσέξτε όχι PSP Phone)... Στην ουσία αυτό το πρωτότυπο (Prototype) είναι ένα PSP Go με ένα Android κινητό σε ένα... Αύγουστε καυτέ πρόδρομε!! όλα όσα ειπώθηκαν τότε ισχύουν σε αυτό το πρωτότυπο, όπως είναι προφανές έχουμε να κάνουμε με ένα τηλέφωνο που φέρει το Brand PlayStation και τρέχει με λειτουργικό Adroid... άρα έχουμε μία περίπτωση Gaming Phone (το N-Gage στροβιλίζετε στον τάφο του αυτή τη στιγμή). Το νεότερο στοιχείο που έχουμε σήμερα πέρα από την επιβεβαίωση ότι υπάρχει (πείτε ότι θέλετε, αν δεν το θεωρείτε γεγονός μέχρι τώρα δεν ξέρετε την βιομηχανία) είναι το γεγονός πως έγινε λόγος για ξεχωριστή κατηγορία στο Android Marketplace. και ερωτώ, που είναι το PSN? θα είναι Android Marketplace και PSN μαζί; και οι χρήστες του θα μπλέκουν τα μπούτια τους; και τι θα τρέχει;
Και να πόσο μοιάζει το Mockup με το πρώτο Prototype...

Πάντως αυτό το Gadget δεν είναι ένα PSP, είναι μία 3rd Pillar (αχ αυτή η Nintendo). Αν και κατα πόσο έχει σήμερα ένα PS τηλέφωνο θέση στην αγορά θα φανεί, εγώ πάντως με αυτό που είδα μόνο ενθουσιασμένος δε νοιώθω. ζυγώνει η ώρα της επίσημης αποκάλυψης ώστε να έχουμε μία πιό μεστή άποψη.

Σχόλια

  1. Ένας από τους λόγους που τα φορητά της nintendo πάντα είχαν επιτυχία θεωρώ πως είναι το ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο υποστήριζαν backwards compatibility. Από το πρώτο Gameboy μέχρι και το Gameboy Advance SP. Από το πρώτο DS μέχρι και το DSiXL και μάλλον από ότι ακούγεται και 3DS μπορεί κάποιος να συνεχίζει να παίζει τα παιχνίδια του. Κάτι που είναι ένα καλό δέλεαρ ιδιαίτερα για τον πρώτο καιρό όταν κυκλοφορεί μια φορητή κονσόλα, μια και το software για αυτήν συνήθως είναι κάπως περιορισμένο ενώ για το software της παλιότερης φορητής κονσόλας υπάρχει ήδη ένας υπερπλήρης κατάλογος επιλογών. Εξαιρέσεις ως τώρα πάντα επιβεβαίωναν αυτόν τον κανόνα· virtual boy κανείς; (αν και για αυτό μάλλον ήταν περισσότερο άλλοι λόγοι που οδήγησαν στην αποτυχία), Gameboy micro κανείς;

    Για να μην πολυλογώ, θεωρώ πως η sony έκανε ήδη το πρώτο μεγάλο λάθος με το psp go αφαιρώντας την UMD υποστήριξη και την δυνατότητα σε όποιον το αγοράσει να παίξει όχι μόνο τα παιχνίδια που έχει τυχόν ήδη, αλλά δεν έχει καν την δυνατότητα να παίξει όλα τα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν και θα κυκλοφορήσουν μετά το psp go, μια και σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν κυκλοφορίες μόνο σε UMD χωρίς Digital format παράλληλα.

    Το πόσο αυτό το πρωτότυπο PS Phone θα κυκλοφορήσει στην αγορά ή όχι κανείς δεν μπορεί να πει. Αλλά αναρωτιέμαι με πια λογική θα προσπαθήσουν να το πουλήσουν; Το όλο concept ωρύεται πως δεν θα υπάρχει κάποια συμβατότητα με το psp, προφανώς ούτε και με το digital content του psp go λόγω της έλλειψης αναλογικού μοχλού. Επίσης το να αγοράσει κάποιος ένα (μάλλον ακριβότερο) κινητό android επειδή έχει επιπλέον ps controller για να παίζει τα παιχνίδια από την android αγορά σε αυτό που συνήθως έτσι και αλλιώς είναι κυρίως touchscreen based, δεν ακούγεται ιδιαίτερα δελεαστικό.

    Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι ίσως η δυνατότητα να επιτρέψουν να τρέχουν σε αυτό τα κλασικά PSX παιχνίδια που κάποιος έχει αγοράσει, έχοντας έτσι την δυνατότητα πέρα του PS3, PSP να τα παίξει και στο κινητό του. Αλλά το πόσο αυτό θα αρκεί για μια αγορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έχω την εντύπωση πως σε Words Count το σχόλιό σου είναι μεγαλύτερο από την ανάρτησή μου...:P

    Backwards Compatibility είναι αυτοκτονία να μην έχει, και αίσθησή μου είναι πως θα έχει.

    Επίσης η τοποθέτηση και του touch panel μου δίνει την αίσθηση των διπλών αναλογικών μοχλών αλλά με touch input.

    Διόλου απίθανο να είναι κάποια νέα τεχνολογία που βοηθά το portability & Compactibility.

    Βέβαια το κυριότερο δηλαδή συμπεράσματα, δε μπορούμε να κάνουμε μέχρις ότου ανακοινωθεί και επίσημα και μάθουμε τα specs.

    Εαν τα πράγματα έχουν ως φαίνονται αυτό το PS Phone επουδενί δεν πρόκειται να πέσει στην αγορά πάνω από 400 €, θα είναι αυτοκτονία για τη Sony, και εαν είναι έτσι, μου φαίνεται πολύ πιο δελεαστικό από ένα HTC Desire (Z ή HD)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου