Pokemon

Ήταν το περασμένο 2011 όταν ασχολήθηκα τελευταία φορά με τα Pokemon, με είχε πιάσει μία νοσταλγία και είδα και έπαιξα αρκετά. Όμως έφτασε ο κορεσμός και έκανα 9 χρόνια να ξανά ασχοληθώ.

Αφορμή ήταν μία πρόταση που μου πέταξε το Netflix, το Pokemon Movie: I Choose you! 


Στην αρχή που μου το πέταξε το αψήφησα διότι νόμιζα πως επρόκειτο για την πρώτη ταινία που βγήκε την προηγούμενη χιλιετία και είχα δει κιόλας στο σινεμά. Όμως όταν πάτησα κάποια στιγμή πάνω της είδα ότι είναι παραγωγής 2017, πράγμα που δεν έβγαζε νόημα μέχρι που το κοίταξα και με μεγάλη μου έκπληξη ανακάλυψα ότι πρόκειται για Reboot των ταινιών! Οπότε λέω δε τη βλέπω έτσι for old time's sake...

ε, αυτό ήταν, ένεκα και αλλαγή χρονιάς, που σημαίνει δεν έχω unfinished bussiness, και κάτι ότι τα πεθύμησα τα PKMN RPG's έπιασα το 3DS μου. Επειδή από μικρό παιδί αγοράζω τα Θερμά Χρώματα από την mainline σειρά, είχα κάβα το Pokemon Sun, το πιο πρόσφατο  παιχνίδι που είχα, αλλά ποτέ δεν ξεκίνησα. Το συγκεκριμένο τυγχάνει να είναι και Revamped παιχνίδι μιας και εισάγει νέα πράγματα και απλοποιεί παλαιότερους μηχανισμούς. συν είναι 3D heavy που σημαίνει και πιο ευχάριστο στο μάτι. και... αυτό ήταν, με λίγη βοήθεια PKHeX το ήδη Easy Sun έγινε Super Easy (barely an inconvinience) και το απόλαυσα πάρα πολύ. Αντί για το Starter της γενιάς του αποφάσισα να ξεκινήσω με τα 3 Starter της πρώτης γενιάς χάριν νοσταλγίας, και ήταν πράγματι μία φοβερή εμπειρία να ξεκινάς ταυτόχρονα με Bulbasaur/Charmander/Squirtle και καθώς προχωρά το παιχνίδι έχεις όλες τις εξελίξεις τους.

Παράλληλα το 2011 είχα αποφασίσει να δω και μερικές σεζόν από το Anime οπότε συνέχισα ακόμη μία σεζόν... όσο έβλεπα και έπαιζα διαπίστωσα πόσο μαγευτικό είναι το Mobile Gaming και δη μία Pokemon περιπέτεια, οπότε μόλις ολοκλήρωσα το θαυμάσιο Sun η όρεξη παρέμεινε και ο κορεσμός ήταν μακριά... Ψάχνοντας στα συρτάρια μου είδα ότι είχα και την Omega Ruby, το Remake της GBA περιπέτειας παιχνίδι που επίσης δεν είχα ποτέ ξεκινήσει, πέραν από την αρχή λόγω κάποιων pokemon distribution.

Και ναι, ξεκίνησα στο καπάκι δεύτερη περιπέτεια του εξίσου θαυμάσιου OR όπου αυτή τη φορά λόγω της ίδιας νοσταλγίας η αρχική μου τριάδα ήταν.... Articuno/Zapdos/Moltres τα 3 Θρυλικά πουλιά της πρώτης γενιάς. Αυτή τη φορά σκάλισα λίγο παραπάνω το Save File με το PKHeX και το παιχνίδι απογειώθηκε.

Το πρόβλημα με το PKHeX είναι πως ναι μεν έκανα τα παιχνίδια πιο απολαυστικά, αλλά λόγω του ότι έκοψα το Grinding έπεσε δραστικά το Playtime οπότε βρέθηκα σε μία φάση να έχω τελειώσει δύο Pokemon περιπέτειες και η κάψα να μην έχει σβήσει.

Θυμήθηκα λοιπόν ότι πριν από πολύ καιρό έπαιζα την X έκδοση και λόγω Grind το άφησα λίγο πριν το Elite Four... χε χε χε, την έπιασα, την ολοκλήρωσα και κάπως έτσι μέσα σε έναν μήνα ξεπάστρεψα όλη τη σειρά 3DS Pokemon μία anime σεζόν και 2 ταινίες.

Από περιέργεια έψαξα και βρήκα την σειρά Pokemon του DS, ήτοι Pearl, Heart Gold, White, White 2 και τα τοποθέτησα στο 3DS να δω τι είχα κάνει με αυτά και τι Pokemon είχα.

Θυμάμαι ότι πριν 9 χρόνια είχα τερματίσει την Pearl που και τότε είχα μισοπαρατημένη, HG & W2 δεν τα είχα αγγίξει και είχα αφήσει μισή την White. Αλλά με μεγάλη μου απογοήτευση ανακάλυψα ότι τα Saves από τις 2 κασέτες που είχα ασχοληθεί δεν υπάρχουν πια και μου προκαλεί εντύπωση καθ'ότι τα DS cartridges δε φέρουν μπαταρία...

Περίεργα πράγματα, έστω, στην εποχή του PKHeX αυτά δεν είναι προβλήματα συν της άλλης δε νομίζω να συνέχιζα την White, αν ποτέ με πιάσει κάψα για εκείνη τη γενιά την ξεκινάω απ'την αρχή.

Και κάπου εδώ, η ρετρολαγνεία των Pokemon κορέστηκε για την ώρα. καιρός να ασχοληθώ με το XBO που πληρώνω σα μαλάκας Live και δε παίζω τίποτα...

Σχόλια