Η μαγεία του Grow Home

Περισσότερο από τις ταινίες, τα βιντεοπαιχνίδια προσφέρουν μία θαυμάσια ευκαιρία να βυθιστείς σε έναν διαφορετικό κόσμο, από άκρα ρεαλισμό έως υπέρ σουρεάλ, το Art Direction αν σε πιάσει στην ψυχή σε μεταφέρει μέσα του.

Έτσι και με το Grow Home, ένα από τα παιχνίδια Leasing του PlayStation Plus, κατάφερε να με κερδίζει με την απλότητα, αφέλεια και μαγεία του.
Παρ'όλο τον αρχικό σκόπελο του GamePlay, παράγοντας που απωθεί τον επίδοξο χρήστη να ασχοληθεί με τον τίτλο καθώς είναι άκρως ενοχλητικός και σπαστικός έχουμε να κάνουμε με ένα βασικό μεν, αλλά πανέμορφο παιχνίδι, και όπως ο ήρωας εξελίσσεται, έτσι αυξάνονται και οι ικανότητες του παίκτη.

Μέσα σε μία χούφτα "επίπεδα" συναντά κανείς μία πλειάδα μορφολογικών γεωλογικών χαρακτηριστικών, όπως επίσης και ένα ευφάνταστο αριθμό από χλωρίδα και πανίδα, όλα στο πλαίσιο του φανταστικού, αλλά αυτό είναι που κερδίζει στην τελική τον παίκτη, το φανταστικό, σουρεαλιστικό τοπίο και ο μόχθος της αναρρίχησης από το επίπεδο μηδέν της θαλάσσης έως το... διάστημα!
Ευτυχώς υπάρχει και αυτή η υπηρεσία και παίζω τίτλους που διαφορετικά δε θα τους έριχνα ούτε μία ματιά, έτσι στην προκειμένη περίπτωση θα έχανα αυτή τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσω τούτο τον υπέροχο, μικρό-κόσμο.

Το βίντεο όπως και οι εικόνες είναι τραβηγμένα από την SHARE λειτουργία του PS4.

Σχόλια