Wii Channels, Τέλος Εποχής.

Είμαι συναισθηματικός και ρομαντικός.

Ορίστε το είπα. Δένομαι με καταστάσεις και αντικείμενα συναισθηματικά και αντιμετωπίζω πρόβλημα στο θέμα της απώλειας τους, από ένα αγαπημένο βιντεοπαιχνίδι έως έναν παλιό φίλο, όταν έχω να αντιμετωπίσω την απώλεια δυσκολεύομαι αρκετά και μελαγχολώ. Έτσι λοιπόν καλή (κακή) ώρα έφτασα να γράφω για την παύση του 1/3 της λειτουργίας του Wii.

To παρόν Post θα μπορούσε να θεωρηθεί φόρος τιμής και παρακαταθήκη συναισθημάτων ώστε να μπορέσω να "αφήσω" πίσω μου αυτή την άσχημη τροπή. Η Nintendo λοιπόν αποφάσισε να σταματήσει την λειτουργία όλων των Internetικών καναλιών του Wii όπως επίσης την ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των χρηστών (και mail) και τα promo μηνύματα.

Ποιο είναι το πρόβλημά μου; Αγαπάω το Wii, όταν κυκλοφόρησε ήταν μία διαφορετική εποχή διάολε ακόμα και εγώ ήμουν παιδί, το παλιό καλό Nintendo.gr φορουμ, συναναστροφή με πολύ κόσμο, ενθουσιασμό και αγορά Pre Order από την ίδια τη Nortec και παραλαβή μία μέρα πριν την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας. Ήταν η πρώτη Home κονσόλα που αγόρασα Retail παιχνίδι Super Mario (galaxy) και αγάπησα... μάλλον ΛΑΤΡΕΨΑ, το slot illumination. 

Μπορεί όσο αφορά τα παιχνίδια να μη του έδωσα την πρέπουσα σημασία, άλλωστε θα αργήσει να πεθάνει ως παιχνιδομηχανή, μα η χρηστικότητα και η χρησιμότητα της ήταν μνημειώδης. Το άναβα κάθε μέρα, είτε για να δω τον καιρό (ακριβέστατος), είτε να χαζέψω την υδρόγειο με τις ειδήσεις, και φυσικά για να ψηφίσω στα Everybody Votes και Mii Contest Channels με την απαράμιλλη cool πλοήγηση του Wii Remote.

Κάθε φορά λοιπόν που είχα ειδοποίηση είτε από μήνυμα φίλου είτε από μήνυμα συστήματος άναβε το μπλε φως του Wii, και απλά το άφηνα. όσο δεν έβλεπα την ειδοποίηση αυτό έφεγγε. Άλλαζε μοτίβο, άλλαζε συχνότητα, φώτιζε όμορφα το δωμάτιο, του έδινε χαρακτήρα με την παλμική φωτεινότητα... τώρα... έπαψε.

H παύση του Slot Illumination σημαίνει το τέλος μιας εποχής, αυτή που μόνο η Nintendo ξέρει να δημιουργεί, η απλότητα και η ομορφιά ο ήχος και η χρήση των καναλιών και την ίδιας της συσκευής είναι οι παράγοντες που η Nintendo νίκησε στην τρέχουσα γενιά. Ιδιόρρυθμη όπως πάντα και παίζοντας με τους δικούς της κανόνες καταφέρνει και μένει πάντα όρθια και επιτυχημένη.

Ομολογουμένως τον τελευταίο καιρό η ασχολία μου με το Wii είχε φτάσει σε ένα τέλμα. Βολευόμουν με το γεγονός ότι απλά έλαμπε το Drive και δεν έμπαινα δυστυχώς συχνά να ψηφίζω στα κανάλια. Ίσως είχα την εντύπωση ότι η Nintendo δε θα έκανε το απονενοημένο. Κλασσική περίπτωση κανόνα... μόνο όταν το χάσεις το εκτιμάς. Σε αυτό έφταιξε κυρίως η ίδια η Nintendo, ένα σύστημα με ένα τεράστιο Potential για σωρούς από κανάλια και Apps, και εν τέλει δεν έκανε τίποτα. Εαν περιοδικά λανσάριζε μία καινούργια, ας ήταν και ανούσια λειτουργία, η δημοτικότητα δεν θα έπεφτε.

Έστω, ποτέ ξανά δε θα περιηγηθώ στην υδρόγειο βλέποντας τι καιρό έχει στη νήσο του Πάσχα, ή να παίξω πιάνοντας τη με το Α+Β και στριφογυρίζοντάς τη με μια απότομη κίνηση του καρπού να τη σταματήσω τυχαία κάπου και να δω σε ποιο μέρος έπεσα (για κάποιο λόγο κυρίως στον βόρειο πόλο) Fun Fact: το διάστημα γύρω από τη γη απεικόνιζε πραγματικούς αστερισμούς!

Επίσης πάει η ψηφοφορία, το #1 κανάλι που λάτρεψα πραγματικά, με την απίθανη μουσική του ενδυμασία και την χαρακτηριστική ανέμελη απλότητα. 

Στο τέλος της ημέρας (ισχύει αυτή η έκφραση στην Ελλάδα;) είναι ένα καλό μάθημα, πλέoν πολλές συνήθειες έχουν πάψει να είναι "τοπικές" τα πάντα σχεδόν είναι Online, από τα κανάλια του Wii έως τον Google Reader, κάποια πράγματα σου φαίνονται αδιανόητα να πάψουν να υπάρχουν, αλλά δυστυχώς δεν είναι στο χέρι σου, Οι Servers και οι αποφάσεις των εταιριών είναι πράγματα που δεν αγγίζουν τον χρήστη, και καλό θα είναι να μην είμαστε υποχείριοι και εξαρτώμενοι από τέτοιες περιπτώσεις διότι μέσα σε λίγες μέρες "την έφαγα" και από την Nintendo και από την Google.

Το καλό στην εποχή που ζούμε είναι πως έχουμε μέσα (βίντεο και εικόνες) να κρατήσουμε ζωντανές τις αναμνήσεις... έως ότου σβήσουν και αυτές. Το Wii άναψε μία ακόμη φορά, μπήκα στα Settings και απενεργοποίησα την Stanby υπηρεσία WiiConnect24, τώρα το μικρό μου Wii θα περιμένει με κόκκινο αντί πορτοκαλί Led την στιγμή που θα δεήσω να ξανα ασχοληθώ μαζί του.

Καληνύχτα!

Y.Γ, Θα ετοιμάσω ένα Video Tribute, δεν ξέρω πότε...
Υ.Γ.2, ένα ωραίο αντίο είπε και το Eurogamer.
Υ.Γ.3, το mail που έστελνα και ενεργοποιούσα το Slot Illumination: w2693700187582289@wii.com

Σχόλια

  1. Πάντα έρχεται ένα σφίξιμο στην καρδιά σε τέτοιες περιπτώσεις και σκέφτεσαι πολλά... Αυτά που θα σου λείπουν αν και τελευταία δεν τα πολύ χρησιμοποιούσες, τις χαμένες ευκαιρίες και δυνατότητες που δυστυχώς ποτέ δεν έγιναν αλλά και τις στιγμές και την ευχαρίστηση της χρήσης αυτών των υπηρεσιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου