PS4 - Η απαρχή

Μία τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος ήταν η παρουσίαση, Εγώ ήμουν προετοιμασμένος, το GameTrailers από τις 12 μετέδιδε Live με μία σειρά καλεσμένων και προσωπικού του Site, δύο ώρες η αυτούσια παρουσίαση της Sony συν μία εξτρά στο κλείσιμο πάλι το GT και έχουμε έναν μαραθώνιο 4 ωρών, οργασμού, χαράς, αναμονής και έκπληξης.

Ναι, έμεινα ΠΟΛΥ ευχαριστημένος απ'ότι έδειξε η Sony, σχεδόν σαν να εφάρμοσε ότι είπε αυτός ο (γαμάτος) τύπος!!
Δεν αποκάλυψαν μορφή κονσόλας, χαρακτηριστικών, τιμές και ημερομηνίες, αλλά αυτά παραδοσιακά (και δίκαια) αποκαλύπτονται το καλοκαίρι στην Ε3.

Επιβεβαίωσαν ένα κύριο χαρακτηριστικό, την ονομασία... το τι άκυρα ακούσαμε, από ORBIS μέχρις σκέτο PlayStation δε λέγετε, τελικά η SONY τράβηξε το σωστό χαρτί να το ονομάσει ως όφειλε  ασχέτως αν στα Ιαπωνικά το PS4 διαβάζεται κάτι σαν "ο σταθμός παιχνιδιού του θανάτου". Εντύπωση μου έκανε ότι κράτησαν την ίδια γραμματοσειρά με τη SLIM σειρά PS3... Χμμμ

Έδειξαν πάντως παιχνίδια, REAL TIME, παιχνίδια εντυπωσιακά και... REAL TIME :P ναι ξέρω  τα "Target CG" δεν της βγήκαν σε καλό τα προηγούμενα χρόνια. Αποκάλυψε λίγα πράγματα για την ίδια την κονσόλα, όπως για παράδειγμα δεν θα είναι ανάδρομα συμβατή με καμία προγενέστερη γενιά μέσω φυσικού δίσκου παρά μόνο μέσω Cloud (GAIKAI). Επίσης θα έχει προχωρημένη λειτουργία suspend και Social Features, καθώς και ότι θα μπορεί να κάνει αναβαθμίσεις στο παρασκήνιο, να παίζεις λογισμικό ενώσω αυτό ακόμα κατεβαίνει και επέκταση παιχνιδιού εκτός οθόνης σε PS Vita και Smartphones/Tablets όπως δηλαδή κάνει εν μέρει το Wii U και ξεκίνησε δειλά δειλά πέρυσι το ΧΒΟΧ 360.

Από Hardware αποκαλύφθηκε μία αρχιτεκτονική PC με φαινομενικά πολύ δυνατό στήσιμο, Έδειξαν όμως σε λεπτομέρεια το νέο χειριστήριο, και αυτό με τη σειρά του να ονομάζεται Dual Shock 4

Εδώ θα κάτσω να το αναλύσω λίγο παραπάνω μιας και οι πληροφορίες είναι τελικές έγκυρες και άξιες σχολιασμού.

FORM FACTOR.
Έχουμε αλλαγή μετά από τρεις γενιές στην μορφολογία του χειριστηρίου, δε με βρίσκει άμεσα αποδέκτη, μα είναι πολύ νωρίς να πω ότι δε μου αρέσει, άλλωστε απέχει ΠΟΛΥ η στιγμή που θα το πιάσω στα χέρια μου. ΤΟ γεγονός όμως ότι το πολυαγαπημένο μου Dual Shock άλλαξε με ξενίζει. Ελπίζω φυσικά να έγινε πιο εργονομικό μιας και είναι εμφανή 3 πράγματα, νέες σκανδάλες L2/R2 εντελώς νέοι αναλογικοί μοχλοί και διττή εφαρμογή υφών στα πλαστικά, τι εννοώ; στα Grips και από πίσω φαίνεται να χρησιμοποιείτε διαφορετικό υλικό πλαστικού από το έμπροσθεν του χειριστηρίου... αυτό είναι συν!

ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ.
Το six axis παραμένει και μάλιστα πιο ακριβές, επίσης ανανεώνεται και η δόνηση, άρα έχουμε και σε αυτούς τους τομείς αναβάθμιση, αλλά τώρα έρχονται οι νεωτερισμοί...

TOUCHPAD.
Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και έχουμε πλέων στο μέτωπο μία επιφάνεια αφής, όχι κάτι το συνταρακτικό αλλά ένα συν όπως και να έχει.

SHARE.
Επίσης ακόμα μία φήμη που επιβεβαιώθηκε είναι το κουμπί SHARE, διαμοιρασμού Gameplay, Video και Screenshots, και συντόμευση για το hub κοινωνικής δικτύωσης που είναι συνυφασμένο με τη δομή και τη φιλοσοφία της νέας κονσόλας.

OPTIONS.
Τα αρχέγονα κουμπιά START και SELECT πλέων αποτελούν παρελθόν, αντικαταστάθηκαν από το κουμπί OPTIONS.

HXEIO.
Το πρωτοείδαμε στο Wii στη συνέχεια στο Wii U, πλέων αποτελεί χαρακτηριστικό και του PS4, έχουμε συμπληρωματικό ηχείο πάνω στο χειριστήριο.

ΘΥΡΑ HEADSET.
Στο κάτω μέρος του DS4 βλέπουμε μία θύρα για Headset, η Sony επιβεβαίωσε ότι στο πακέτο της κονσόλας θα περιλαμβάνεται ένα ζεύγος. Μη ξεχνάμε ότι ένας από τους λόγους που πέτυχε το Online και το 360 ήταν αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό που πλέων υιοθέτησε και η Sony.

ΘΥΡΑ ΦΟΡΤΙΣΗΣ.
Έχουμε αναβάθμιση και στη θύρα USB από mini σε micro.

LIGHT BAR.
Το πάνω μέρος του Dual Shock 4 βρίσκουμε μία μπάρα φωτός LED, αυτό αντικαθιστά τα 4 ενδεικτικά LED's που είχε το DS3 για τον ορισμό παίκτη αλλά επιπροσθέτως προσφέρει χαρακτηριστικά Gameplay αλλά λειτουργεί και ως τύπου PS Move καθώς η νέα κάμερα τριγωνομετρεί την θέση του χειριστηρίου βάση αυτού του φωτός.


Και το τελευταίο που ανέφερα είναι το γεγονός ότι έχουμε τρίτης γενειάς κάμερα, αλλά ελάχιστα είναι γνωστά...

Το μόνο που γνωρίζουμε πλέων είναι ότι φαίνεται για έναν κλώνο Kinect καθώς φέρει διπλό φακό για τριγωνομέτρηση των χειριστηρίων Dual Shock 4, PlayStation Move και ενσωματώνει πολλαπλά μικρόφωνα για αντίληψη προορισμού της φωνής του χρήστη. Επί της παρούσης τίποτε άλλο δεν ξέρουμε.

Αυτές ήταν εν συντομία οι πληροφορίες από την παρουσίαση, η Sony έκοψε τις χαζομάρες, μπήκε δυναμικά, και κυρίως πρόλαβε την Microsoft, κάτι το οποίο της στοίχισε στην τωρινή γενιά. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι το επόμενο XBOX πρέπει να παρουσιάσει κάτι εντελώς νεωτεριστικό να κλέψει την εντύπωση που έκανε η Sony, και όσο αφορά το Wii U, δε τη βλέπω καλά τη Nintendo...

Οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ ενδιαφέρων!

Σχόλια

  1. Και εγώ έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Ιδιαίτερα από τις κοινωνικές λειτουργίες διαμοιρασμού κτλ. Το μόνο που έμεινα περίεργος είναι να δω πως θα μοιάζει η κονσόλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου