Ετήσια Ανασκόπηση 2012: Top Ten Ταινίες

Καινούργιο Top Ten λανσάρω φέτος, Ταινίες, ένα μέσο το οποίο τρέφω ίδια αγάπη με αυτή των βιντεοπαιχνιδιών αλλά δεν του δίνω ιδιαίτερη σημασία στο ιστολόγιο. Να διευκρινίσω ότι πρόκειται για τα ταινίες που είδα μέσα στη χρονιά και όχι κατ'ανάγκη που κυκλοφόρησαν φέτος.


10. Lawrence of Arabia (1962)


Κλασική ταινία που όφειλα να δω, αν και με τα σημερινά στανταρντς δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, η μαγεία που κρύβει σε κερδίζει μακροχρόνια, έτσι κατέκτησε μια θέση στη δεκάδα και όχι απλά και μόνο τιμής ένεκεν. θα ήθελα να την ξαναδώ σε μία βελτιωμένη HD έκδοση.

9. Man on a Ledge (2012)

Στην αρχή σου φαίνεται για μία τετριμμένη ιστορία, ένα ξαναζεσταμένο φαγητό, και ναι, είναι, αλλά όταν έχεις μία τόσο καλή υλοποίηση όλα συγχωρούνται. Τα στενά περιθώρια δε σου αφήνουν πολύ χώρο να αγνoήσεις αυτή τη ταινία.


8. The Hangover II (2011)


Το πρώτο δε μου άρεσε, το δεύτερο το λάτρεψα, ξανα είδα πάλι το πρώτο και μου άρεσε, :S ναι ξέρω δε βγάζει νόημα... Παρ'όλα αυτά είναι μία πολύ καλή και έξυπνη κωμωδία με ωραίο ρυθμό.




Ποτέ δε περίμενα Sequel της σειράς να μου αρέσει πιο πολύ από το πρώτο, παρόλα αυτά ξαφνιάστηκα ευχάριστα. Το Πρωτόκολλο Φάντασμα είναι μία από τις καλύτερες πρόσφατες κατασκοπικές περιπέτειες.


6. The Hunter (2011) 


Ξανά και σε αυτό το Top Ten παρατήρησα ότι το συγκεκριμένο Outsider ήταν από τις καλύτερες πρόσφατες ταινίες, αν και δε πολυσυμπαθώ τον Willem, η ταινία είναι κάτι που δεν μπορεί να σταθεί σε αυστηρές κινηματογραφικές γραφές. δε πρωτοτυπεί μεν, παραδίδει δε.


5. Captain America (2011)


Η επιτομή των Super Hero ταινιών, (καλά εντάξει, εκτός των Batman). Αποφεύγει τις τυπικές αμερικλανιές και κερδίζει ακόμα και τον θεατή που δεν έχει ουδεμία σχέση με το πρωτότυπο υλικό.


4. The Artist (2011)


Πραγματικά ένα αριστούργημα, μία Noir εμπειρία σε πατήματα κλασικής βουβής jazz εποχής. Ποτέ ξανά με μηδενική ομιλία δεν ένοιωσα τόσο συναίσθημα.


3. The Dictator (2012)


Η νούμερο ένα κωμωδία της χρονιάς, έτσι απλά.




H Επιστροφή του Σκοτεινού ιππότη ήταν η επιτομή της τριλογίας, είναι τόσο καλοφτιαγμένη και προσεγμένη που ξεχνάς ότι βλέπεις ένα Super Hero Movie, πραγματικά είναι καιρό να δω "Μία τόσο καλή Ταινία"!

1. The Avengers (2012)

Δε μπορώ να καταλήξω, ή ήταν μία από ΤΙΣ καλύτερες ταινίες του 2012, ή απλά το παιδί μέσα μου απέκτησε τον μεγαλύτερο οπτικό οργασμό. Either Way, THIS MOVIE IS FUCKING AWESOME!


Και κάπου εδώ να υπενθυμίσω ότι το θέμα είναι καθαρά υποκειμενικό (Hello, Personal Blog here) και στον οποιοδήποτε αναγνώστη θα φανούν σαν έναν ατάκτως ερριμένο αχταρμά, και μάλλον επειδή κάπως έτσι είναι και η προσωπικότητά μου ^_^'

Σχόλια

  1. Από όλες αυτές μόνο τον Lawrence έχω δει... Το artist ήθελα να το δω στον κινηματογράφο αλλά τελικά το πήρε το ποτάμι... Ευκαιρία ίσως τώρα με DVD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου