Κάποιοι βρίσκουν το φως...

Το να ραπάρεις για χρόνια για πουτάνες λεφτά μαστροπεία και όπλα είναι το εύκολο, γίνεσαι αστέρας βγάζεις όντως πολλά λεφτά, και γαμάς όποιο μουνί θες... αλλά πάντα υπάρχει κάποιο αντίτιμο που θα πρέπει να δώσεις και αυτό πάντα θα είναι η ψυχή σου.

Το να μην αναγνωρίζει κάποιος ότι τουλάχιστον τη μουσική βιομηχανία κυβερνά μία κλίκα "ανθρώπων" είναι χαζό, εδώ όλο τον κόσμο τον κυβερνά μία χούφτα άνθρωποι. Δεν θα τους χαρακτηρίσω για να μη γίνω γραφικός, αλλά βλέποντας και αναλύοντας κάποια κομμάτια οι αποδείξεις είναι ήδη μέσα τους. οι αποδείξεις και οι ενοχές.

Υπάρχουν πάμπολα βίντεο που δείχνουν αποδεικνύουν και εξηγούν τα όποια μηνύματα κρυφά και μη εμπεριέχονται στους ίδιους τους στίχους και στα Video Clips. Δεν είναι ο στόχος του blog αυτός, στόχος είναι μέσα από την καφρίλα να πάρουμε μία ανάσα να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα και να κάνουμε κάτι γιαυτό...

Δύο παραδείγματα με στιγμάτισαν από rappers οι οποίοι είχαν χωθεί τόσο πολύ στο "παιχνίδι" που έτσι ξαφνικά αλλάξανε "τροπάρι" Ο ένας είναι ο DMX και ο άλλος ο Eminem.

Ο ένας νέγρος με γυναίκες όπλα και λεφτά, ο άλλος λευκός με δόξα, τρέλα και σχιζοφρένεια. Και παρατηρούμε το εξής.


To youtube απαγορεύει οποιαδήποτε ενσωμάτωση του video clip...

Ο DMX από τα σκυλιά, τα χαρακτηριστικά του γαβγίσματα, της πληθωρικές γυναίκες, τα όπλα τα LowRiders και το ρευστό να τρέχει σε κάθε κλιπάκι και στοίχο να μιλάει για τον Θεό;

Θεέ μου δώσε μου ένα σημάδι... Μετανόησε, Προσπάθησε, Γλίτωσε και είδε το φως. Μπράβο στον DMX και μπράβο που βρίσκει το σθένος να αφυπνίσει τον κόσμο. 


O Eminem ο λευκός ράππερ ραπάρει "δε φοβάμαι" αν είσαι και εσύ εκεί που ήμουν φώναξε, πιάσε μου το χέρι και μαζί θα τα καταφέρουμε να γλιτώσουμε. Μπορεί αυτός να μη μιλά για τον Θεό, αλλά μιλάει για την ελπίδα, το μικρό φως που βρήκε και το έκανε ελπίδα, και η ελπίδα τον γλίτωσε.

Μας περιγράφει πολύ καλά σαν σύνολο με το βίντεο και τους στίχους πως αυτή τη περσόνα που του έχτισαν τον Slim Shady τον βλέπει σε κάθε του ανάκλαση, πόσο βδελυρός και σκοτεινός είναι και πόσο πολύ θέλει να ξεφύγει από αυτό μιας και ΔΕΝ είναι πιά αυτός.

Και οι δύο περιπτώσεις είναι χαρακτηριστικότατες, δύο απίστευτα επιτυχημένα rap κομμάτια χωρίς τους σκληρούς ήχους που μας είχαν συνηθίσει. χωρίς πουτάνες και τρέλες, η ελπίδα ο θεός και ο νέος καλύτερος εαυτός μου. Γιατί όλοι μας κάθε μέρα πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι.

Χαίρομαι για αυτά τα παραδείγματα, τους είχε κερδίσει ο βούρκος, αλλά κάποια στιγμή ξυπνήσαν, πάλεψαν και βγήκαν. και το έκαναν αυτό ώστε να αποκτήσουν πάλι την ψυχή τους και τη γαλήνη τους. Λεφτά και μουνιά είναι καλά, αλλά η γαλήνη στη ψυχή είναι καλύτερη.!

Iam not afraid to take a stand

Είμαι εδώ και φωνάζω, πιάστε μου το χέρι και μαζί θα τους αντέξουμε. 
και μαζί θα τα καταφέρουμε.
Ελπίδα δεν υπάρχει, εμείς τη δημιουργούμε.

Σχόλια

  1. εκεί που τρελένομαι είναι όταν γνωρίζω άτομα που δηλώνουν σαν επάγγελμά τους τραγουδιστές hip hop (μου συνέβη αυτό με τον Sanjuro και τον Κόμη Χ) και δεν έχουν βασικές γνώσεις της κουλτούρας που εκπροσοπούν. Ανάφερες δύο φοβερά ονόματα που δεν πιστεύω να μη τα λατρεύει κανείς.

    Εμένα με στιγμάτησε η Missy E. Με μεγάλη μου χαρά φέτος ανακάλυψα ότι debutάραν πολύ καλά ονόματα. Έπαθα ζημιά με την Necko Minaj η οποία έκανε και ένα ντουέτο με τον Eminem ή μάλλον με τον Slim Shady.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου