How Love equals Destruction...


Ένα από τα αιώνια ερωτήματα… Τι είναι η αγάπη;

 

Χμμ, η αγάπη είναι κάτι το σπουδαίο, αναμφισβήτητα θαυμάσιο αίσθημα που έχει την δύναμη να σε κάνει θεό ή να σε καταστρέψει. Το σίγουρο είναι ότι σου αλλάζει τη ζωή.

 

Ο Σαίξπηρ είπε «η αγάπη είναι τυφλή» μεγάλη και σοφή κουβέντα, ανάλογη της μεγαλειότητας εκείνου που την είπε.

 

Η αγάπη μπορεί να εξασθενεί, μπορεί απλά να έχει χαθεί, από την άλλη η αγάπη μπορεί να βρεθεί, και εδώ είναι το ζήτημα, με πιο κόστος; Ένα είδος της αγάπης το πιο σκληρό αυτό που σχεδόν σκοτώνει τα θύματά του λέγετε ανιδιοτελής αγάπη, και την έχω ζήσει 2 φορές, είχα βέβαια την δύναμη και το κουράγιο να επιβιώσω, μπορεί να ακούγεται ως σαχλαμάρα, αλλά όποιος έχει πράγματι ζήσει ανιδιοτελή αγάπη μπορεί να καταλάβει. Τι είναι ανιδιοτελής; Είναι δυστυχώς η μονομερής αγάπη, η αγάπη που είσαι διατεθειμένος να τα δώσεις όλα και να μη ζητήσεις απολύτως τίποτα. Είναι η αγάπη που βλέπεις τον άλλον στα μάτια και ζεις γι’αυτόν ενώ ο δέκτης δεν νοιώθει ποτέ το ίδιο για σένα. Ναι… κορόιδα, μα υπάρχουν.

 

Και ποιος δεν θα ήθελε την απόλυτη αγάπη, δύο άνθρωποι που είναι ερωτευμένοι ο ένας με τον άλλον. Απλά σίγουρα κατανοητά έτσι;

 

Ανιδιοτελής αγάπη, είμαστε οι καταραμένοι απ' όσους έχουν αγαπηθεί, είμαστε αυτοί που προχωρούμε πληγωμένοι, δίχως αγάπη. Είμαστε ανάπηροι χωρίς να έχουμε το προνόμιο μιας θέσης παρκαρίσματος ρε αδερφέ, όχι, δεν θα το χαρακτήριζα κατάντια, αλλά ειρωνικό χαστούκι της ζωής, γιατί εγώ δύο φορές; Έλα ντε; Ίσως για να νοιώσω και τις δύο εκφάνσεις του είδους, από την μία να είσαι ερωτευμένος με κάποια που η ίδια δεν το ξέρει, από την άλλη να είσαι ερωτευμένος με κάποια που το ξέρει. Ω ναι, μπορεί να σε σκοτώσει, αλλά χρησιμοποιώντας πάλι μία διάσημη ρήση, ότι (τελικά) δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό.

 

Ναι, είμαι το κορόιδο που έζησε δις την ανιδιοτελή αγάπη, είμαι το κορόιδο που κάθετε και τα γράφει στο blog του, αλλά δεν γίνεται αλλιώς, πρέπει να βγει από μέσα μου, μέσα από το κείμενο αυτό κάποια πράγματα μπαίνουν στη θέση τους και η πληγή θα επουλωθεί, η ωριμότητα έρχεται και ο χαρακτήρας πάλι διαμορφώνετε, έτσι οι αποφάσεις παίρνονται πιο άμεσα και πιο σωστά. Έτσι είσαι καλύτερα προετοιμασμένος για το μέλλον.

 

Μπορείς να την γλιτώσεις να συμβεί ξανά; Μπα, αλλά ελπίζω να ισχύουν τα όσα έγραψα στην παράγραφο πιο πάνω. Μετά όλα θα είναι πιο εύκολα.

 

Υ.Γ, ναι, ερωτευόμαστε συνήθως τα λάθος άτομα… ΓΙΑΤΙ;

Υ.Γ 2, για τους ρομαντικούς ανάμεσά μας προτείνω ανεπιφύλακτα την ταινία The Holiday.

Σχόλια

  1. ΥΓ1: Γιατί αν ερωτευόμασταν από την πρώτη τα σωστά θα ήταν βαρετά.
    ΥΓ2: Και μετά την ταινία προτείνω το "Movin' on without you" της Utada Hikaru για να επανέρθουμε στα όπλα ;P

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου