Στριφτά over Τσιγάρα


Γιατί όλο και περισσότεροι προτιμάνε τα στριφτά; Ήδη η αναλογία καπνιστών σε παγκόσμια μελέτη έδειξε πως 1 στους 3 καπνιστές κάνουν στριφτά, γιατί λοιπόν ανεβαίνει η δημοτικότητά τους;

 

Οι λόγοι είναι 2 και μάλιστα πάρα πολύ απλοί. Οικονομικότερα και ποικιλία γεύσεων.

 

Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν τα τσιγάρα άγευστα έως και αδιάφορα, κοινώς δεν ευχαριστιέσαι το τσιγάρο από τις τόσες προσμίξεις που έχει ο καπνός. Και οι διάφορες εταιρίες δεν δίνουν τόσο προσοχή στα φίλτρα με αποτέλεσμα το τσιγάρο να μην ικανοποιεί.

 

Εδώ λοιπόν έρχονται τα φτηνά, ευέλικτα, και πλήρως προσαρμόσιμα στον καπνιστή, στριφτά!! Με αρκετά μεγάλη ποικιλία γεύσεων (όχι σαν την τυποποιημένη των τσιγάρων που άμα δοκιμάσεις με κλειστά τα μάτια 10 διαφορετικά θα νομίζεις πως όλα κιόλα είναι 4 μάρκες), και το κυριότερο σε ότι μέγεθος προτιμάς, θέλεις ένα γρήγορο γιατί δεν προλαβαίνεις; Τσακ τσακ έγινε, θες ένα γερό να ξεχαρμανιάσεις μετά από μία ουρά σε μία υπηρεσίας τσακ τσακ το στρίβεις, η διάμετρος (πάχος) προσαρμόζετε ανάλογα με την ανάγκη σου, και σε αυτό βοηθούν τα μέγιστα τα τριών ειδών φιλτράκια που κυκλοφορούν, 3 μεγέθη, μικρά μεσαία και μεγάλα, ανάλογα την περίσταση ;-)

 

Βέβαια αυτό το «τσακ τσακ» μπορεί να αποτρέψει μερικούς από το να καπνίζουν μόνο στριφτά, αναφέρομαι βέβαια στη διαδικασία του στριψίματος, η οποία έχει την ιδιαιτερότητα να είναι πανεύκολη για έναν που γνωρίζει και έχει εξοικειωθεί, και γολγοθάς για έναν άπειρο, ο γράφων έχει φτάσει στο σημείο να «στρίβει» όρθιος, εν κινήσει στον δρόμο, ακόμα και οδηγώντας. Ναι, αλήθεια, μπορώ να σας πω πως αν ρωτήσετε, Jim Ps Clopyright.

 

Βέβαια πέρα από τον γολγοθά του «στριψίματος» έχουμε και το πρόβλημα των υλικών, πέρα από τον καπνό, πρέπει να έχουμε ανά πάσα στιγμή τα απαραίτητα χαρτάκια (1 μέγεθος αλλά πολλές διαφορές ανά μάρκα) και φιλτράκια (πολλές μάρκες 3 μεγέθη) όπως και έναν αναπτήρα, για cult καταστάσεις τα σπίρτα ενδείκνυνται.

 

Για καπνιστές που καπνίζουν καιρό στριφτά η διαδικασία δημιουργίας ενός στριφτού αποκτά άλλη αξία, μπορεί από βαρεμάρα να μην καπνίσεις, μπορεί να θες εδώ και τώρα ένα και να σε ξενερώσει που δεν έχεις έτοιμο, μπορεί λόγω περιστάσεων να εξελιχθεί σε περιπέτεια… μπορεί μπορεί μπορεί, με τα στριφτά δεν ξενερώνεις ποτέ, εμμμ, ίσως καμιά φορά :-P

 

All in all, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, υπομένοντας την διαρκή μεταφορά των υλικών και ξεπερνώντας το πρόβλημα του «στριψίματος» έχουμε μία γευστική απόλαυση για όλα τα μέτρα, και προπάντων φτηνότερη από τα παραδοσιακά τσιγάρα.

Σχόλια