Deus Ex: Human Revolution


Ω! Ω, τι παιχνίδι!



Ποτέ δεν περίμενα πως σε ένα mainsteram βιντεοπαιχνίδι, εκτός από το να απολαύσω αυτό που έχει να μου προσφέρει ως παιχνίδι, θα απορούσα πως αποφάσισαν να κάνουν ένα τέτοιο βήμα στον αφηγηματικό τομέα.

Και εξηγούμε, το παιχνίδι τα βάζει με τους Ιλουμινάτι, η αλλιώς, μασόνους, η αλλιώς ελευθεροτέκτονες, ή αλλιώς ναίτες ή τέλος, Λέσχη Μπίλντερμπεργκ.... τα καθάρματα βλέπετε έχουν πολλές εκφάνσεις ανά τους αιώνες, μα η ουσία τους είναι μία... "Νέα Παγκόσμια Τάξη"

Βρισκόμαστε στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον όπου οι ενισχύσεις στο σώμα μας είναι καθημερινό φαινόμενο. Χάσατε κάποιο μέλος; η έχετε μία σοβαρή βλάβη; αντικαθιστάτε με ένα βιονικό. Πέρα από το ρηχό κόμπλεξ του, οι πλουσιότεροι έχουν πρόσβαση στις βιονικές επεμβάσεις εγείρεται και το θέμα του "εθελοντικού ακρωτηριασμού" υγιούς μέλους ώστε να ωφεληθεί περισσότερο από το βιονικό.

Το παιχνίδι όμως γρήγορα φέρνει την το πραγματικό σενάριο στο προσκήνιο, οι Μασόνοι θέλουν να επιβληθούν των βιονικών προσθετικών, και να μετριάσουν με δικούς τους νόμους τη χρήση τους.

Η κεφαλή μίας εκ των δύο εταιριών που κάνει τις επεμβάσεις έχει ψιλιαστεί την κατάσταση και καλεί τον πρωταγωνιστή να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Εν συντομία το παιχνίδι σου αναλύει κάθε τι μεμπτό και άμεμπτο και ουσιαστικά σε κάνει να αμφισβητήσεις κάποια "στεγανά", τέτοια όπως αυτά που καφριλιάζω χρόνια τώρα...

Στο τέλος αφού έχεις μαζέψει πλέων όλες τις πληροφορίες και έχεις κάνει και σώσει ότι μπορείς σου παραθέτονται 4 διαφορετικοί τερματισμοί, που πολύ όμορφα κάποιος έβαλε σε ένα βίντεο.


Διάλεξα τον προφανή, ΑΛΗΘΕΙΑ, ο κόσμος πρέπει να μάθει ποιος τον κυβερνά, τι ουσιαστικά θέλουν να πετύχουν (ΝΤΠ) και πόσο οδυνηρό είναι.

Μπράβο λοιπόν στην ομάδα ανάπτυξης, που είχαν το θάρος, το μεράκι και τα αρχίδια να φτιάξουν ένα θαυμάσιο παιχνίδι, και να το εμπλουτίσουν με μία θαυμάσια ιστορία, αλλά κυρίως, να πάνε κόντρα στα "αφεντικά" του κόσμου.
Jim P Respects Eidos, SQUENIX, and the Deus Ex Franchise.

Σχόλια

  1. Ίσως πρέπει να το παίξω και εγώ αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και αναρωτιόμουν τι σκατά είναι αυτή η pic http://img32.imageshack.us/img32/6958/desuex.jpg but thanks to you and this post Now I know.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου