Περι του Origins ο λόγος

Τέλος του μήνα είναι η κυκλοφορία του Assassin's Creed Origins, σειράς που λατρεύω λίγο λιγότερο από όσο λατρεύω το παιδί μου, και παρ'όλο που έχει δύο χρόνια να βγει καινούργιος τίτλος αποφάσισα να... απέχω!

Και εξηγούμαι, είναι η πρώτη φορά μετά το Assassins Creed II που δεν έχω προπαραγγείλει παιχνίδι της σειράς, και οι λόγοι είναι απλοί, πολύ απλοί. Αφ'ενός ο πιο εύκολος και αφελής λόγος είναι όπως δηλώνω μέσα στα χρόνια, ΠΟΤΕ μα ποτέ δεν πρέπει κάποιος να παίξει Open World Ubisoft παιχνίδι πάνω στο λανσάρισμα, διότι πάντα μαστίζεται από Bugs, έτσι την έχω φάει με πολλά AC's ανά καιρούς και έφτανα σε περιπτώσεις που από την κακή τους κατάσταση έπρεπε να καταφεύγω online σε αναζήτηση γιατροσοφιών για να περάσω Buggy Missions η να πάρω Buggy Trophies. Συνεπώς, συνετό είναι να περιμένει κανείς κάποιους μήνες ώστε να βγουν αρκετά Patches και να βελτιώσουν την κατάσταση.

Ο δεύτερος λόγος είναι πιο βαθύς, η σειρά έχασε τη μπάλα. Πάει ο καιρός που το όραμα του Πατρίς Ντεσιλέ έβαζε τα γυαλιά στον Dan Brown περί των θεωριών συνωμοσίας, Η σειρά κατέληξε να γίνει παρωδία του εαυτού της όσο αφορά το "Meta" Modern Day Storyline. και αυτό είναι που μάγεψε την αφεντιά μου πριν καμιά δεκαριά χρόνια και φυσικά με... αφύπνισε, ασχέτως αν πλέων κοιμάμαι πάλι σα ζώο. Από τότε που σκότωσαν τον κύριο πρωταγωνιστή που έδενε όλα τα παιχνίδια της σειράς, επικρατεί το χάος. Ευκαιρίας Δοθείσης λοιπόν, ανέπτυξαν τη σειρά σε λογοτεχνικά βιβλία και πλειάδα κόμικ, τα οποία δεν ανήκουν όλα στη Βασική Λογοτεχνική Αφήγηση (επί το αγγλικότερον Canon) οπότε το αποτέλεσμα είναι μύλος.

Βέβαια ο κορμός της σειράς και το Selling Point είναι το κυρίως παιχνίδι μέσα στις ιστορικές εποχές και το ταξίδι που βιώνει ο παίκτης σε μία καλοφτιαγμένη και πιστή αφηγηματικά ιστορική εποχή, μόνο που... το Origins γαμάει τόσο πολύ το Lineage που τοποθετεί την έναρξη της διαμάχης Ασσασσίνων - Ναιτών  από το 50 π.Χ όταν το πρώτο παιχνίδι της σειράς την τοποθέτησε στον 11ο αιώνα μ.Χ 

Και σαν να μην έφτανε αυτό, μπούχτισα από την Αίγυπτο. Η σειρά φημολογούνταν ότι θα πήγαινε εκεί εδώ και πόσα χρόνια που έχω αρχίσει να ξενερώνω μόνο και μόνο με την ιδέα. Πέραν του meta από διάφορα mails και hints μέσα στα παιχνίδια και κομικ, υπήρχε ο σκοπός να επαναφέρουν το Prnce of Persia το οποίο είναι ακόμα σε αδράνεια, και το παιχνίδι είχε τον Working Title, Project Osiris. Δεν είχε περάσει πολύς καιρός, ειδικά μετά την αποτυχία του Unity όπου διέρρευσε πως το Osiris θα γινόταν Retrofitted σε Assassins τίτλο με την προσωρινή ονομασία Empires.

Και φτάσαμε αισίως στο Origins το οποίο ως εκ τούτου σε ελάχιστα πράγματα θυμίζει Assassin's Creed παιχνίδι. Βάλτε μέσα και το γεγονός πως δεν έχουν αναφερθεί, αλλά και ούτε πρόκειται στο Modern Day Narrative κομμάτι, καταλαβαίνει κανείς πως η ξενέρα βρίθει πλέον.

Ο τρίτος λόγος είναι πιο απλός, το Origins θυμίζει πάρα πολύ το Witcher 3, και επειδή το συγκεκριμένο το έχω αφήσει στη μέση, είναι μαθηματικά βέβαιο πως αν καταπιαστώ με το Origins, δεν θα επιστρέψω ποτέ σε αυτό, πράγμα που δε το θέλω... Ένα RPG at a time παιδιά...

Ο τέταρτος λόγος είναι πως την ίδια εβδομάδα κυκλοφορίας βγαίνει και το Super Mario Odyssey, παιχνίδι που πραγματικά αδημονώ να παίξω, και ξέρω ότι θα το ευχαριστηθώ πάρα πολύ.

Και ο πέμπτος λόγος είναι το βιβλίο πρόλογος Desert Oath, το οποίο έχω κάνει προπαραγγελία και αφηγείται τον πρόλογο του παιχνιδιού...........

Δε διαβάζω και γρήγορα, θα με πάρει μέρεςςςςςςς :P

Σχόλια