Η Δύναμη της νοσταλγίας...

...ή αλλιώς, πως μία και μόνο λέξη μπορεί να φέρει απίστευτες κραυγές.

To 1997 κυκλοφόρησε ένα τόσο καλό παιχνίδι, που έμεινε στην ιστορία, μιλάω για το Final Fantasy VII στο PlayStation.Λίγο καιρό αργότερα το είχα νοικιάσει για να διαπιστώσω το μεγαλείο του μα το παράτησα μετά από μερικές ώρες παιχνιδιού, τα Random Battle Ecounters και οι γρίφοι δεν ήταν το φόρτε μου. Αναγνωρίζω όμως ότι πρόκειται για σημείο αναφοράς της Gaming Βιομηχανίας καθώς και ότι έχει αναδειχτεί σε Universal Pop Culture φαινόμενο.

Πλέoν αυτό το παιχνίδι θεωρείται παρωχημένο και οι πιστοί fans ζητούσαν εδώ και πολλά χρόνια μια ανακατασκευή του για να το ξανά-απολαύσουν. Εμένα με άφηνε παγερά αδιάφορο κάτι τέτοιο, όμως... Προ ολίγων ημερών στην Press Conference της Sony ανακοινώθηκε ακριβώς αυτό. Γιατί όμως το αναφέρω στο προσωπικό μου Blog ένα τέτοιο γεγονός;

Αυτά:

http://www.dualshockers.com/2015/06/18/final-fantasy-vii-remake-watch-the-crowd-at-playstation-e3-experience-go-absolutely-bonkers/

https://www.youtube.com/watch?v=j1vSYIHlMp8

https://www.youtube.com/watch?v=iDcMwj_Xogk

Και γενικά μία σχετική αναζήτηση θα βγάλει άπειρα Reaction Videos να απολαύσει κάποιος.


Όλες αυτές οι αντιδράσεις, αντιδράσεις ευχαρίστησης, δικαίωσης, ευτυχίας, αγανάκτησης, επιβεβαίωσης και άλλα τέτοια όμορφα επίθετα, αντήχησαν μέσα μου, και ας μην ήμουν fan του παιχνιδιού.Αντιλήφθηκα το παιδί του κάθε ενήλικα που κρύβει μέσα του, την αγνότητα του βλέμματός του, την συγκίνησή και χαρά του, και όλα αυτά με εντυπωσίασαν.

Από την παρουσίαση και τις πρώτες εικόνες, τα subtle hints και την μουσική... μέχρι το arm cannon του Barret (που ακόμα και εγώ έπιασα :P ) και τέλος τον Cloud με το εικονικό σπαθί του, αντιλαμβάνεσαι στον καθένα το πόσο γρήγορα "έπιανε" ότι πρόκειται για το FF7... στο λογότυπο όλοι τα έχαναν, λίγα δευτερόλεπτα μετά... η λέξη REMAKE... and all hell broke loose! 

Δέος, δέος και συγκίνηση που όπως είπα από κάποιον που δεν του άρεσε καν το παιχνίδι, αλλά από έναν που μπορεί εύκολα να μπει στη θέση του φανατικού.


Υπόσχομαι να του δώσω μία δεύτερη ευκαιρία, όπως αξίζει σε έναν θρύλο!

Σχόλια