Wii U Prelaunch Event @ Athens Mall

Η παρουσίαση μιας νέας κονσόλας πάντα με διεγείρει, όχι απλά σαν υποψήφιο αγοραστή, αλλά ως μέλος μίας θαυμάσιας κοινότητας, αυτής των Tech Savvy Users, των Gamers των γκατζετακηδων.

Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τη Nintendo, η μόνη εταιρία που έχει άρρηκτα συνδεδεμένα hardware/software και φανατικούς χρήστες. Η Nortec λοιπόν ανέλαβε να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό ένα μήνα νωρίτερα την νεότερη κονσόλα της μαμάς Nintendo το Wii U. To γεγονός δε θα μπορούσε να λάβει χώρα κάπου αλλού πέραν της Αθήνας και ειδικότερα του νεότερου Hot Spot για τέτοια θέματα, Athens Mall στο Μαρούσι.

Προφανώς και δε θα μπορούσα να λείψω, όχι μόνο για να δοκιμάσω και να δω τη κονσόλα, μιας και δεν θα είμαι από τους πρώτους που θα την αγοράσουν, αλλά και για να ξαναδώ παλιές γνωριμίες που εκτιμώ και αναπολώ, όντας κάτοικος επαρχίας το θέμα κοινότητα και Events πάει περίπατο.

Κατέβηκα λοιπόν την τρίτη 30 Οκτωβρίου αποφασισμένος να περάσω καλά, και να δώσω αξία στα 100 ευρώ βενζίνης πήγαινε έλα, αλλά και της άδειας από την εργασία μου.

Πλέων όσο αφορά τον τόπο διαμονής μου στην Αθήνα αλλά και το πήγαινε έλα στο mall τα καταφέρνω δίχως GPS. για μένα είναι άθλος από μόνο του :p

Οπλισμένος με όρεξη, ενέργεια, χρόνο, ενθουσιασμό αλλά και την τσάντα Wii από την προπαραγγελία του Wii, με νερά, Redbull, 3DS κινητά και λεφτά όρμησα στο Mall. Στόχος ο 3ος όροφος και η περιπέτεια αρχίζει.
Αυτός ήταν και ο χώρος που θα περνούσα τις επόμενες 4 περίπου ώρες της παραμονής μου, δύο σειρές Stands πολύς κόσμος, εξυπηρετικότατοι Ambassadors και γνώριμες φάτσες.
Ισάξια του θαυμασμού για τη νέα κονσόλα είναι η αξία να συναναστρέφομαι για ακόμη μία φορά με άτομα που γνωρίζω για χρόνια και χρόνια, συζητώντας και μέσα στο Nintendo Forum και εκτός, αυτός είναι και ο εξ'ημισείας λόγος απόφασης για το ταξίδι.
Ηλίας Πέππας και Παύλος Παπαπαύλου, παλαίμαχοι στον χώρο από το GamePro μέχρι το Enternity.gr
Μαζί με τον Γιώργο Καλλίφα, ακόμα έναν βετεράνο του Χώρου από το Games μέχρι το Gameover.gr
Μαζί με τον Κώστα Καμπάκη, Marketing Manager της Nortec.
Μαζί με τον Luigi !!

Αυτά όσο αφορά την κοινότητα, ας πάμε τώρα στην κονσόλα...

Έχω μία εξομολόγηση να κάνω, δε με χάλασε ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ, δε βρήκα τίποτα στραβό και αγάπησα το Wii U με την πρώτη ματιά. Είχα πάντα ένα χαμόγελο στο πρόσωπο και πραγματικά ευχαριστήθηκα τα Demos. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα, συνήθως είμαι αρκετά grumpy mc grump και θα γκρινιάξω ή θα βρω κάτι στραβό... μεγαλώνω; οριμάζω; τι να πω. Το θέμα είναι ότι σαν κονσόλα, σα στήσιμο, σα πακέτο με κέρδισε και εγκρίνω.
Να μη ξεχάσω να αναφέρω ότι είμαι και βίπ :P

Το ταμπλετάκι είναι υπέροχο, οι αρχικές φοβίες για τον όγκο σε συνάρτηση με το gameplay εξανεμίστηκαν, είναι ελαφρύ, και ανετότατο με εξυπνότατα εργονομικά Grips. Δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από τη Nintendo. Η κονσόλα με εξέπληξε με το "Βάθος" της. νόμιζα ότι οι διαστάσεις της ήταν παρεμφερείς με το Wii, έκανα λάθος, είναι αρκετά πιο ογκώδης, δίχως αυτό να είναι κακό.

Στο ταμπλετάκι πάλι, μου άρεσε πολύ η οθόνη του, και πόσο έξυπνα (ή χαζά ανάλογα το παιχνίδι) χρησιμοποιείται, μπορεί να είναι μεγάλο (πάλι μέσα από το Internet νομίζεις ότι είναι μικρό) κάτι το οποίο μου αρέσει ιδιαίτερα και το κορυφαίο όπως προείπα είναι το γεγονός ότι δε το καταλαβαίνεις και δε σε ενοχλεί, είται παίζεις Assassin's Creed είτε Mario Bros. Το γεγονός ότι πολλοί τίτλοι χρησιμοποιούν και το Wii Mote ή και το Pro Controller ως Basic Gaming Input device δίνει χώρο για μία φρεσκάδα πολυχρηστικότητας, κάτι που πάλι βρίσκω θετικό.
Για αυτά που έπαιξα..

Super Mario Bros U, Απίστευτα όμορφα Nintendo HD γραφικά, αλλά η αίσθηση ότι παίζεις ακόμα ένα Mario Bros είναι διάχυτη, όχι ότι είναι κακό, απλά είναι ένα ακόμα παιχνίδι της σειράς με τα όποια Wii U οφέλη.

Tekken, Η διαθέσιμη επιλογή για το demo ήταν μεν το πλήρες ρόστερ της τελικής έκδοσης αλλά αποκλειστικά το Exclusive Gameplay variation με τα Power Up Mushrooms, κάτι το οποίο ήταν μεν διασκεδαστικό, αλλά όχι δίκαιο. Παρατήρησα ότι η ταχύτητα του παιχνιδιού ήταν μικρότερη από την Multiplatform Version αλλά θεωρώ ότι ήταν λόγω του Demo. Έπαιξα μόνο με την ταμπλέτα και δεν είχα κανένα πρόβλημα, στην οθόνη έχει επιλογή όπως όλα τα Fighters του 3DS να πατάς το Combo και να το εκτελεί... meh.

Assassin's Creed III, Δεν ενθουσιάστηκα με τα γραφικά, πάλι ίσως λόγω demo αλλά σαν στήσιμο και Tablet ήταν θαυμάσιο. έπαιξα 1,5 λεπτό, δεν ήθελα να χαλάσω την εμπειρία μιας και περιμένω ακόμα την Special Edition για το PS3.

Darksiders II, δεν είμαι φαν της σειράς, το Demo ήταν από πρώιμη φάση του παιχνιδιού και είχε προβλήματα, δεν έχω κάτι ιδιαίτερο να σχολιάσω πέραν ότι από κάποιες ώρες και μετά η κονσόλα τα έφτυσε...
Στο προσκήνιο ο Καλλίφας προσπαθεί να σετάρει το gameover.gr streaming event και στο παρασκήνιο προσπαθούν να δουν τι πήγε στραβά με το Darksiders II Demo

Το τελευταίο παιχνίδι που δοκίμασα και το θεωρώ το καλύτερο παιχνίδι του Event, ίσως και του Wii U στο λανσάρισμα είναι το Nintendo Land και συγκεκριμένα το:
Hands down το πιο απολαυστικό και έξυπνο Demo που δοκίμασα, ένα από τα αρκετά Mini παιχνίδια της συλλογής με θέμα τη σειρά Zelda είναι στην ουσία ένα On rails hack and slash με το Wii mote ή μία στρατηγική θέση τοξοβόλου με την ταμπλέτα. Πραγματικά το απόλαυσα, και γραφικάρες όπως μόνο η Nintendo ξέρει να συνθέτει, και gameplay Που δένει γύρω από τα περιφερειακά της κονσόλας. Με τα παιδιά που μίλησα άρεσε και το Luigi's Mansion mini game (δε το δοκίμασα) που σημαίνει ότι το Nintendo Land είναι Must have τίτλος.

Τέλος κάτι το οποίο με προβλημάτισε...
Οι Viera πραγματικά είναι πολύ λεπτές.
Εδώ φαίνεται και η κάλπη με τα κουπόνια του διαγωνισμού.


Το event ήταν με τη σύμπραξη της Panasonic για να προμοτάρει τη σειρά Viera, ως εδώ καλά, αλλά το γεγονός ότι ο κόσμος όπου δοκίμαζε τα παιχνίδια ήταν σε απόσταση 1,5 μέτρου από τις 50αρες οθόνες οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι τα παιχνίδια είχαν μία επίπτωση Aliasing κάτι το οποίο δεν ίσχυε αφού εάν απομακρυνόσουν μερικά μέτρα αντιλαμβανόσουν ότι τα γραφικά είναι "σωστά".

Αυτό ήταν το Pre Launch event του Wii U, Δεν θα γίνω Early Adopter, αλλά σίγουρα μέσα στο 2013 θα το τιμήσω. Μένω στις πάντα θετικές εντυπώσεις και πάντα θα αναμένω ανάλογα Events να κατεβαίνω Αθήνα.




Έως τότε... :D

Σχόλια

  1. Άσχετα εταιρίας και κονσόλας τέτοια event είναι πάντα καλά. Δυστυχώς στην πόλη μου είχαν μόνο ειδικά promotion κεκλεισμένων των θυρών με προσκλήσεις που μπορούν να κερδιθούν σε διαγωνισμό. Δεν ξέρω γιατί, έτσι είχαν κάνει και με το Wii. Αν αυτή η μυστικοπάθεια βοηθάει ή όχι... τι να πω. Πάντων τον Δεκέμβρη θα έχουν Mall-Tour όπου θα βρίσκεται και το Wii U

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου