Rumblings of a Fool Part 2

Υπάρχει Θεός;
Χα, ένα ερώτημα (ρητορικό?), ένα και μόνο ερώτημα που από μόνο του μπορεί να ρίξει κυβερνήσεις, να προκαλέσει αυτοκτονίες, να τρελάνει ανθρώπους, να κλονίσει οικονομίες, να κηρύξει πολέμους στο όνομα Αυτού, να δώσει *εύκολες* απαντήσεις σε άλλα ερωτήματα, διαφορετικής φύσεως.
Θεός μπορεί να είναι ένας, ίσως αυτή η μονάδα να είναι η ίδια στις διάφορες/διαφορετικές θρησκείες δόγματα και λοιπές ασυναρτησίες επί τούτο τον κόσμο, και όπου κόσμο τίμιε αναγνώστη βάλε την ταπεινή μας ΓΗ.
Γη, μητέρα των πάντων πλασμάτων που σε περπατούν, ίπτανται και κολυμπούν. Μητέρα γαία που κάποιος θεός έχει πάρει όλη σου τη δόξα. Όχι, δεν είμαι κανένας αιρετικός, απλά δεν υπάρχουν αιρετικοί. Όλοι είμαστε πλάσματα της φύσης, απλά το ζώο που λέγετε άνθρωπος έτυχε να είναι το περισσότερο νοητικά ανεπτυγμένο ΟΝ, και που καταλήξαμε; Να είμαστε το μεγαλύτερο καρκίνωμα του πλανήτη ζώντας εις βάρος του χώματος και των λοιπών ψυχών.
Όταν λοιπόν το αδύναμο (επιστημονικά αποδεδειγμένο μόνο και μόνο επειδή δεν χρησιμοποιούμε το 100% του δυναμικού) μυαλό μας *αναγκάζει* να… ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ σε μία ανώτερη δύναμη τότε γεννιούνται αποκυήματα, τα οποία βαφτίζονται Θεός (ο δικός μας δεν είναι μονάδα είναι τριάδα… τρέχα γύρευε) Βούδας, Μωάμεθ, Δίας κοκ…
Κάποια στιγμή ένα έθνος ηλιθίων έπρεπε να καταλάβει πως κηρύσσοντας πόλεμο σε ένα κράτος μόνο και μόνο επειδή ο ηγέτης του πρώτου είδε στον ύπνο του τον Χριστό (το δεύτερο κομμάτι της τριαδικότητας του δικού μας Θεού) πρέπει όχι απλά να μας βάλει σε σκέψεις αν και κατά πόσο το έθνος είναι *πιστό* αλλά σε ποιους απευθύνετε αυτός ο πρώην Ηγέτης. (σίγουρα όχι απλά στους ψηφοφόρους του)
Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε πως οι έννοιες πίστη και θρησκεία είναι τόσο άρρηκτα συνδεδεμένες που δεν είναι τυχαίο. Είναι τουναντίον πολύ προσοδοφόρες, και όσοι δεν αρέσκονται ή δεν δύνανται να λέγονται Αρχιερείς και Αρχιμαδρήτες, στήνουν ένα πάγκο στα καταστήματα (λέγε με εκκλησιά) και κονομάνε.
Το *μεγαλύτερο* ΟΝ της γαίας το μόνο που κατάφερε εις τους παρελθόντας αιώνες είναι να κάνει Θεό το ΧΡΗΜΑ. Αυτός είναι ο πιο έγκυρος, ο πιο ευκολόπιστος, ο πιο βολικός, ο πιο ιερός, ο πιο μισητός ο πιο αληθινός και συνάμα ουτοπικός Θεός.
Όσο αφορά τις τυπικούρες περί κόλασης/παραδείσου, θείας δίκης, *γιατί Θεέ μου τον πήρες τόσο νωρίς*, γιατί αφήνεις λοιμούς και καταποντισμούς να μας ταλανίζουν γιατί έφερες αυτή την οικονομική κρίση και το μόνο που πραγματοποιήθηκε είναι να ενισχυθεί η δεξιά καπιταλιστική αντίληψη: οι φτωχοί φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι η απάντηση είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΗ.
Καλά εννοείται δεν υπάρχει θεός, αυτός που πιστεύει πως ο μπαμπάς του είναι ο Adam και η μαμά του η Eve, ας μου στείλει το mail του να τον spamάρω με κείμενα του Λιαντίνη και του Πανούση όσο αντέξει το bandwidth.
Τα πάντα ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ και ΘΑ ΕΙΝΑΙ - Μ Α Θ Η Μ Α Τ Ι Κ Α
Πιθανότητες φίλοι μου. Τα πάντα όλα πιθανότητες. Το’να τα’άλλο ξέρω γω, τι να λέμε τώρα…
Όταν λοιπόν την επόμενη φορά απορείτε που δεν κερδίζετε το λαχείο, που στην Αφρική μαστίζονται από aids και ασιτία, που δεν σταυρώνετε γκόμενα για γκόμενα, που σας πιάνουν όλα τα φανάρια κόκκινα, η απάντηση είναι μία.
Δεν υπάρχει σύμπτωση, όλα είναι μαθηματικά.
Σας φιλώ γλυκά,
O Δικός σας Κάφρος.

Σχόλια

  1. To part 1 βρίσκεται στο αδελφάκι Blog, και γράφτηκε 3 περίπου χρόνια πριν. http://jimasp.spaces.live.com/blog/cns!2B5DF031E928F9BE!447.entry?wa=wsignin1.0&sa=741662393

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. pretty cool stuff here thank you!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή